Povestea noastră despre mâncare începe cu oamenii noștri. Ei sunt cei care, prin eforturile depuse zi de zi, construiesc experiențe memorabile pentru consumatori.

Așadar, ca în orice alt domeniu de activitate, oamenii sunt esența, sarea și piperul. Fără angajați responsabili și dedicați succesul unei afaceri nu ar exista. Iar în domeniul nostru de activitate, unde relațiile interumane sunt însăși fundația activității, a avea oamenii potriviți în locurile potrivite este un motiv de mândrie, dar și o responsabilitate din partea noastră, de a-i aprecia și promova așa cum se cuvine.

De aceea, în articolul de azi o aducem în prim plan pe Maria Sima, colega noastră responsabilă de imaginea URBAN1886.

Cine este Maria pe scurt?

Cu toții avem un coleg care zâmbește indiferent de situație, genul de om optimist și energic, care molipsește cu atitudinea sa pozitivă pe cei din jur. Ei bine, aceasta ar fi pe scurt descrierea Mariei.

Pe Maria o poți remarca repede, în primul rând pentru că este o persoană volubilă și deschisă, dar și datorită super puterii ei, cum ea însăși o descrie, și anume rujul roșu. Indiferent de momentul zilei sau de activitate, acest detaliu nu va lipsi din ținuta Mariei.💄

Atitudinea pozitivă alături de capacitatea de a înțelege că fiecare persoană din echipă vine din medii diferite și cu experiențe diferite, adaptabilitatea la situații diverse și atitudinea de genul “cu ce te pot ajuta”, au înlesnit integrarea rapidă a Mariei, în echipa URBAN1886.

Pentru a o putea cunoaște mai bine, dar și pentru a înțelege rolul ei în cadrul URBAN1886, i-am adresat o serie de întrebări la care ne-a răspuns în stilul caracteristic, cu entuziasm și puțin umor.

Ce ne-ai putea spune despre parcursul tău profesional până să te alături echipei URBAN1886?

Am știut dintotdeauna că îmi doresc să ajut oamenii și să fac ceva notabil, însă ca mai toți tinerii de vârsta mea, nu am știut care este exact calea. După ceva căutări și întrebări în stânga și în dreapta am luat drumul voluntariatului. Ulterior, oamenii cu care am lucrat, au început să pună preț pe munca mea și să mă ajute. Sfaturile și îndrumările lor m-au purtat către o zonă nouă, cea de Trainer.


Cum te-a influențat această experiență?

Ca trainer am învățat foarte mult, în primul rând despre mine, dar și despre ceilalți, am învățat să ascult și să descopăr lucruri pe care ceilalți nu le vedeau. Dacă ar fi să răspund la întrebarea “ la ce te pricepi?” aș spune că mă pricep la oameni, iar socializarea și interacțiunea cu aceștia sunt sursa mea inepuizabilă de energie.

Cum, când și în cel fel comunicăm, sunt doar câteva dintre aspectele pe care l-am învățat ca urmare a experienței mele de Trainer. Este foarte important să înțelegi tainele unei comunicări eficiente, iar tăcerea face și ea parte din asta.

Când te-ai alăturat echipei URBAN1886, cu ce gânduri ai început această călătorie?

M-am alăturat acestui proiect anul trecut, în luna octombrie. Trebuie să recunosc că am început călătoria alături de echipa URBAN1886 cu entuziasm, însă și cu o oarecare frică. În primul rând, consideram că din cauza vârstei pe care o am, 22 ani, și în lipsa unei experiențe în domeniul HoReCa, nu voi fi luată în serios.

Însă atunci când am văzut descrierea postului mi s-a părut o provocare. Serios? Adică să te ocupi de comunicarea și imaginea unui restaurant la această vârstă este ceva provocator, iar mie îmi plac situațiile inedite, care să mă scoată din zona de confort.

Am avut noroc de oameni care să îmi ofere o șansă, să aibă încredere în mine, să mă ghideze și să mă susțină, oameni pe care nu i-a interesat atât de mult experința pe care o am, ci ceea ce pot face. 


Consideri proiectul URBAN1886  proiectul tău de suflet?

Simt că mi-am găsit locul. Nu cred că este nicio zi în care să vin la muncă pentru că trebuie. Eu chiar vin cu drag și nu simt că ceea ce fac este muncă. Nu vreau să zic că nu simt responsabilitatea jobului și a acțiunilor mele, însă o fac din pasiune dacă vrei, iar asta schimbă puțin percepția.

Aș zice că, ocupându-mă de canalele de social media ale restaurantului, de comunicarea atât în online, cât și în offline, este un vis împlinit. Trăim într-o eră digitală, fac parte dintr-o generație care trăiește așa, iar a avea un job unde pot să învăț în fiecare zi ceva nou despre acest domeniu este pentru mine o ocazie de a mă dezvolta.

Cum îmbini experiența ta de până acum cu ceea ce faci în prezent?

Cu stil 😊, glumesc desigur, dar da, am ocazia să fac și acest lucru. Întrucât domeniul HoReCa este unul unde comunicarea dintre personalul de la servire și consumator este extrem de importantă pentru dezvoltarea experienței în locație, am ajuns să țin și traininguri cu angajații pe diferite teme, de exmplu: importanța unei comunicări eficiente, cum putem îmbunătăți experiența consumatorilor etc.

Crezi că aceste traininguri ajută echipa?

Cred că mai avem ceva drum de parcurs până să ajungem acolo unde ne dorim, însă din ce am văzut până acum, clar există o diferență. Angajații noștri simt că sunt mai mult decât niște oameni care servesc sau care fac mâncare, că sunt importanți, că activitatea lor contează. În cadrul acestor traininguri avem spațiul și timpul necesar să ne cunoaștem mai bine, într-o altă atmosferă, dincolo de tensiunea și aglomerația unei zilei de muncă.

Cu ce crezi că te diferențiezi, ce aduci tu în plus echipei?

Sunt ușor de recunoscut, pentru că sunt singura dintre colegii mei care pare pregătită să meargă la o nuntă și în timpul zilei. Port mereu ruj roșu, pantofi cu toc și zâmbesc non-stop. 👠

Dar pe lângă asta, cred că cel mai mare atu al meu este dorința de a învăța, de a fi prezentă, de a căuta lucruri noi. Pun întrebări acolo unde nu știu, vin cu idei acolo unde consider că e necesar. Nu mi-e teamă să greșesc...așa e în viață.

Ce ai învățat până acum din experiența ta la URBAN 1886?

Să îi apreciez mai mult pe oamenii care lucrează în restaurante în general. Serios! Nu știu câtă lume știe, dar oamenii aceștia sunt în bucătărie începând cu ora 6:00 dimineața. La URBAN1886 se gătește fresh în fiecare dimineață ceea ce se servește la prânz. Munca într-o bucătărie profesională nu se compară cu nimic, este dinamică, intervin tot felul de situații, iar pe unele oricât ai vrea nu le poți prevedea.

Am descoperit un mediu nou, super dinamic și plin de provocări!

Cred că faptul că am putut să stau pe lângă colegii mei, inclusiv în bucătărie, faptul că am stat printre clienți și am fost mereu prezentă în locație a fost extrem de valoros pentru mine, mult mai valoros decât dacă aș fi stat într-un birou sau aș fi lucrat de acasă.

Data viitoare când ne treci pragul, nu uita că poți lăsa un feedback, despre cum a fost experiența ta la URBAN1886, la colega noastră Maria și mai mult ca sigur vei primi la schimb un zâmbet! 😄